Motionscykelklubben Himmerland > Medlem > Udlandsture > Klubtur til Centralmassivet i Frankrig 2022

Klubtur til Centralmassivet i Frankrig 17.-26. juni 2022

Du får nu muligheden for at deltage i en tur, hvor vi på ti etaper udforsker det franske Centralmassiv.
Fra ca. 200 m.o.h. ved floderne Rhône, Lot og Dordogne til bjergtoppe og pas omkring 1500 m.o.h. Fra vinmarkerne ved Rhône vestpå til Dordognefloden, hvor vi bor to nætter (med mulighed for hviledag). Videre mod nordøst til de fantastiske vulkanske landskaber i Auvergne – med en sjælden mulighed for at cykle op på Puy de Dôme.

Etaperne fører os rundt i hele området, hvor vi kommer til at opleve en perlerække af høje og lavere bjergpas, snævre bjergkløfter, floder og hyggelige byer.

Du kan nøjes med at tage ferie i én uge og en dag. Med udrejse fredag morgen og hjemkomst søndag aften får du mulighed for at cykle alle ti dage!

Målet har været at lave de flottest mulige heldagsture med god tid til cafébesøg, frokost og andre stop. Langt hovedparten af kørslen bliver på mindre asfaltveje, og på de meget få, korte stræk på større veje er trafikken ikke slem i juni måned.

En sådan tur, med hotelskift og bagagetransport, giver mulighed for så mange flere oplevelser end en rejse med cykling ud fra det samme hotel eller feriecenter. Hver dag ad nye veje i nye landskaber. Prisen for turen bliver ca. 8.500 kr. plus fly Aalborg-Lyon t/r – det er en del penge, men det er mindre, end flere rejsearrangører tager for uge-ture med kun seks dages cykling.

Hvis du ikke tidligere har været med på vores lange udlandsrejser, så skulle du overveje, om ikke 2022 er året, hvor du fortjener en ekstraordinær cykeloplevelse! Du har måske hørt dine klubkammerater tale om tidligere vellykkede ture efter samme model: Sydfranske Alper 2018, Korsika 2016, Asturien 2013 eller Dolomitterne 2009.
 

Klik på kortet for at se en større version

  

Praktiske oplysninger

Deltagerantal:
Maksimalt 20, hvoraf maksimalt 6 kan melde sig som deltagere på kort grøn rute*.

Rejseform:
Deltagerne kan flyve til rejsemålet (Lyon) ved at melde sig til klubbens fælles grupperejse. Man kan også selv stå for flyrejse eller evt. køre bil/tog til Lyon.
Cykler og bagage transporteres fra Gistrup i varevogn, og bagagen transporteres mellem hotellerne.

Overnatning:
Vi skal bo på gode to- eller trestjernede hoteller i hyggelige og spændende byer. Der bestilles dobbeltværelser, men man kan komme ud for flersengsværelse (dog højst på to af de ni overnatninger). Aftensmad med tre eller fire retter og morgenmadsbuffet er inkluderet i rejsens pris.

Varighed:
Ti dage: Afrejse fra Aalborg fredag den 17. juni 2022 om morgenen og hjemkomst til Aalborg søndag den 26. juni 2022 om aftenen.
Otte hele cykeldage plus eftermiddagstur på ankomstdagen og formiddagstur på afrejsedagen.

Ruter:
Der vil hver dag være op til fem varianter af ruten (kort grøn, grøn, blå, lilla og sort), hvor vi mødes undervejs. Samme princip som på tidligere ture, men da vejnettet her er forholdsvis tæt, vil de forskellige grupper møde hinanden flere gange hver dag. Deltagerne får detaljerede kort og højdeprofiler samt gpx-filer til hver etape.

Gearing mv.:
Stort set hele turen foregår i bjergegne, men stigningsprocenterne er ikke ekstreme. Det er en bjergtur, men der er også mange stræk, hvor vi cykler ret fladt langs floder eller i moderat kuperet terræn.
For mange i klubben vil et kompaktkranksæt (50/34) med 26-29 tænder bagpå være fint. For dem, der normalt kører i grøn gruppe, vil et triple-kranksæt eller 32 tænder bagpå være en fordel.
Overvej, hvilken type cykelsko du vil benytte. Det vil være en stor fordel at kunne færdes til fods (f.eks. ud til udsigtspunkter).

Pris:
Ca. 8.500 kr. plus fly Aalborg-Lyon t/r (forventet pris ca. 2.800 kr).
Prisen for grundturen (ekskl. fly, bil eller anden transport) omfatter:
- transport af cykler og bagage fra Aalborg til området og retur
- transport af bagage mellem hoteller
- hotelovernatninger
- morgenmad
- aftensmad
- frokost på afrejsedagen
(deltagerne betaler selv øvrige frokoster og alle drikkevarer)

Tilmelding:
Sidste frist for tilmelding: onsdag den 6. april 2022.
Du tilmelder dig ved at:
1) sende en mail til Sverre (stw@m-himmerland.dk), hvor du bekræfter, at du vil deltage
2) indenfor en uge indbetale et depositum på 500 kr. (kort grøn 1.000 kr.*) til klubbens kontonummer til udlandsrejser: 9807 2074134370. Når betalingen er registreret, har du sikret dig din plads på tilmeldingslisten.
De første 20 tilmeldte er sikret deltagelse. Herefter opretter vi en venteliste, hvorfra de første fire sandsynligvis kan komme med. Man skal være medlem af klubben for at kunne tilmelde sig.
Medlemmer, der var tilmeldt den aflyste 2020-tur, har fortrinsret ved tilmelding og betaling senest den 20. november 2021.

Betaling:
Restbetalingen til klubbens rejsekonto 9807 2074134370 fordeles over tre gange:
2.500 kr. senest den 31. december 2021
2.500 kr. senest den 28. februar 2022
3.000 kr. senest den 30. april 2022

Det med småt:
Du skal være medlem af Motionscykelklubben Himmerland både det år, du tilmelder dig, og det år, du deltager i turen.
Din tilmelding er personlig og bindende.
Du binder dig kun til en pris, der maksimalt er 600 kr. højere end de annoncerede cirkapriser.
Indbetalte beløb tilbagebetales kun, hvis turen ikke bliver gennemført.
Vi opfordrer kraftigt til, at du sikrer dig, at du har en afbestillingsforsikring.
Det kan blive nødvendigt at foretage justeringer af rute mv., hvis de planlagte hoteller og/eller flyafgange er besat. Flyforbindelser og -priser er baserede på forholdene i 2021.
Klubben hæfter ikke for tab i forbindelse med flyaflysninger, forsinkelser, skade på/tyveri af bagage, cykler, mv.
Al cykling skal ske i klubtøj i overensstemmelse med klubbens tøjregler.
Turen er røgfri.

*) Kort grøn: Vi vil på denne tur udnytte, at vores lejede bil (til bagagetransport) har mulighed for at medtage to passagerer. Grundruten mellem hotellerne planlægges som en grøn rute på typisk 100-110 km. Derudover vil der på hver af de syv etaper, hvor vi kører fra hotel til hotel, blive mulighed for at korte grundruten af med 15-25 km ved at blive kørt et stykke af ruten. Der bliver tre lift pr. etape, og derfor kan op til seks deltagere melde sig som kort grøn (merpris 500 kr.).
Denne løsning giver en række fordele: Alle på grønne og blå ruter kommer til at mødes og cykle mere sammen, chaufførerne kommer til at cykle meget mere sammen med de øvrige deltagere, og dem på kort grøn kommer til at cykle alle de flotteste steder, hvor grøn og blå også cykler, idet liftene ikke placeres dér.
 

 

Deltagerliste
 
 
 
 

 

Ajourført 03. april 2022