Motionscykelklubben Himmerland > Medlem > Udlandsture > Klubtur til Sognefjorden i Norge 2015

Klubtur til Sognefjorden i Norge juni 2015

 Klik på billedet for en større udgave heraf.

Tre hele dage med cykelture inderst i Sognefjorden – et af Europas smukkeste og mest spektakulære landskaber. Og vejret er bedre end i Danmark - se nedbør og temperatur.

Afgang med bus fra Aalborg onsdag den 3. juni 2015 om aftenen, hjemkomst søndag den 7. juni 2015 om aftenen. (5. juni er Grundlovsdag, så torsdag er for de fleste den eneste dag, hvor det er nødvendigt at tage fri.)

Ruter
Turen er planlagt, så der er ruter til alle i klubben. Målet er de flottest mulige heldagsture med tid til café­besøg, frokost og andre stop. Den største seværdighed er naturen: fjordene og fjeldet.
Men også idylliske bygder og nogle af Norges fineste stavkirker.

Turen er for racercykel, og cyklingen kommer til at foregå mellem 0 og 1300 m.o.h. Bjerggearing anbefales, da der er flere lange og til dels stejle stigninger. Afhængigt af rute vil hver dag byde på mellem 1000 og 3000 højdemeter.

Hver dag vil have en grundrute, som kan gennemføres af alle klubbens medlemmer med den rette gearing.
Der er planlagt blå og lilla afstikkere hver dag, så der bliver udfordringer til alle. Ruterne giver mulighed for at holdene kan mødes i løbet af dagen.

Oversigtskort over Sognefjorden

Foreløbigt kort over etaperne

Torsdag den 4. juni 2015:
I løbet af natten bringer bussen os fra Larvik til Aurlandsdalen, hvor vi starter cyklingen. Vi kører langs fjorden til Flåm; derfra tilbage til Aurlandsvangen og ad den gamle vej over fjeldet (”Snøvegen”) og langs Lærdals­fjorden til Lærdalsøyri, hvor vi skal bo tre dage. Ruter mellem 60 og 125 km.

Fredag den 5. juni 2015:
Rundt om Lustrafjorden. Bussen kører os til Sogndal, hvor dagens etape starter og slutter.
Grundruten ligger mellem 0 og 300 m.o.h., men blå og lilla afstikkere giver mulighed for at komme lidt højere op. Vi skal krydse Lustrafjorden med færge. Vi skal også gennem flere tunneller, hvoraf de fleste er oplyste. Ruter mellem 105 og 175 km. Se højdeprofil.

Lørdag den 6. juni 2015:
Ad den gamle vej op gennem Lærdalen og forbi Borgund Stavkirke til Filefjeldet og Tyinvattnet. Nedkørsel til Årdalsfjorden, som vi følger tilbage mod Lærdalsøyri. Grøn-blå rute 140 km, blå-lilla rute 175 km (afstikker ad Tindevegen). Se højdeprofil.

Pris
Pris ca. 2500 kr. (2900 kr. minus klubtilskud på 400 kr. ved tilmelding senest 1. december 2014). Senere tilmelding (uden klubtilskud) er mulig, hvis der stadig er pladser.
Prisen dækker:
Bus Aalborg-Lærdalsøyri-Aalborg inkl. diverse bustransport i området
Færgebillet
3 hele cykeldage med planlagte fællesture; kort og højdeprofiler hertil
3 overnatninger på hotel/motel
2 eller 3 gange morgenmad på hotel/motel
3 middage på restaurant, hotel eller tilsvarende

NB! Hvis du har tid til at bruge mere end de fire døgn, som er afsat til vores udlandsrejse i 2015, eller ikke ønsker at deltage i busturen, kan du godt deltage i resten af klubrejsen. Vær dog opmærksom på, at du skal betale samme pris som de øvrige deltagere.
Hvis du vælger selv at sørge for overnatning og måltider, kan du deltage i de tre dages cykling for halv pris.

Tilmelding og betaling
I første omgang udbydes 24 pladser efter først til mølle-princippet. Hvis flere ønsker at komme med, vil vi forsøge at øge antallet af pladser. Ved overtegning har nuværende medlemmer (pr. 22/10 2014) førsteret.
Tilmelding til Sverre på e-mail: stw@m-himmerland.dk.

Depositum på 1000 kr. skal indbetales samtidigt med tilmeldingen. Tilmeldingen er personlig og bindende, dog kun til en pris på maks. 2.800 kr. Restbetaling (beløbet oplyses senere) skal foretages senest 10. maj 2015.
Depositum tilbagebetales ikke ved forfald. Al cykling foregår i officielt klubtøj. Turen er røgfri.
Når du indbetaler via netbank, skal du anvende indbetalingskort type 73 og nr. 89966477 som beløbs­modtager. Husk at anføre hvem og hvad betalingen dækker, især hvis den foretages fra en konto, der står i et andet navn.

Deltagere
Se listen over tilmeldte deltagere (opdateres jævnligt).

 
 
 
 

 

Ajourført 02. maj 2015