Motionscykelklubben Himmerland > Medlem > Udlandsture > Klubtur til de Sydfranske Alper 2018

Klubtur til de Sydfranske Alper 2018
9.-17. juni 2018 (syv dages cykling)
8.-17. juni 2018 (otte en halv dages cykling)

Du får nu muligheden for at deltage i en exceptionel tur, hvor vi på syv eller otte en halv etaper udforsker den sydlige del af de franske Alper. Fra 100 m.o.h. lidt nord for Nice til alpernes højeste asfaltvej 2800 m.o.h. på bjergtoppen Cime de la Bonnette. Fra de højeste pas tæt på grænsen til Italien i øst til den fantastiske Grand Canyon du Verdon i vest. Etaperne fører os rundt i hele området, hvor vi kommer til at opleve en perlerække af høje og lavere bjergpas, snævre bjergkløfter og hyggelige byer.

Turen udbydes i to varianter. Du kan nøjes med at tage én ferieuge og tage af sted fra Aalborg lørdag, eller du kan vælge en tidlig afgang fredag morgen, som giver halvanden dags ekstra cykling.

Målet har været at lave de flottest mulige heldagsture med tid til cafébesøg, frokost og andre stop. Langt hovedparten af kørslen bliver på mindre asfaltveje, og på de få, korte stræk på større veje er trafikken ikke slem i juni måned.

En sådan tur, med hotelskift og bagagetransport, giver mulighed for helt andre og varierede oplevelser end en billigere tur med seks dages cykling ud fra det samme hotel eller feriecenter. Vi kommer kun i minimalt omfang til at cykle på de samme vejstræk hver dag ad nye veje i nye landskaber. Prisen for syv dages cykling bliver ca. 8.500 kr. det er mange penge, men mindre, end flere rejsearrangører tager for uge-ture med kun seks dages cykling. Prisen for otte en halv dages cykling bliver ca. 9.300 kr.

Hvis du ikke tidligere har været med på vores lange udlandsrejser, så skulle du overveje, om ikke 2018 er året, hvor du fortjener en ekstraordinær cykeloplevelse! Du har måske hørt dine klubkammerater tale begejstret om tidligere ture efter samme model: Korsika 2016, Asturien 2013 eller Dolomitterne 2009.

Michelin uddeler ikke kun stjerner til restauranter, men også til turistseværdigheder. Og vi kommer hver dag til at opleve adskillige af disse, primært naturmæssige, seværdigheder (se kolonnen til venstre på den store version af kortet).

Klik på kortet for at se en større version

 

Praktiske oplysninger
Rejseform:
Deltagerne flyver til rejsemålet (
Côte d'Azur Airport, Nice) på to forskellige afgange. Cykler og bagage transporteres fra Gistrup i varevogn. Hjemrejsen med fly fra Nice er fælles for alle deltagere.

Overnatning:
Afgang lørdag: En nat på hvert hotel (to på sidste hotel). Bagagetransport mellem hotellerne.
Afgang fredag morgen: To nætter på første og sidste hotel, én nat på de øvrige.
Bagagetransport mellem hotellerne.

Varighed:
Syv cykeldage plus to rejsedage: Afrejse fra Aalborg lørdag den 9. juni 2018 og hjemkomst til Aalborg søndag den 17. juni 2018.
Otte en halv cykeldage plus halvanden rejsedag:
Afrejse fra Aalborg fredag den 8. juni 2018 og hjemkomst til Aalborg søndag den 17. juni 2018.

Ruter:
Der vil hver dag være ruter af forskellig sværhedsgrad (grøn, blå, lilla og sort), hvor vi mødes undervejs (samme princip som på turene til Harzen, Asturien, Sognefjorden, Dolomitterne og Korsika). Desuden vil flere etaper også give mulighed for afskæringer til en kortere grøn rute.
Det kan blive nødvendigt at foretage justeringer af rute mv., hvis de planlagte hoteller og/eller flyafgange er besat.

Deltagerne får detaljerede kort og højdeprofiler samt gpx-filer til hver etape.
Højdekurver for de blå ruter illustrerer, hvorledes etaperne er afpassede efter længde og antal højdemeter.

Klik på højdekurverne for at se en større version

Gearing:
Stort set hele turen foregår i bjerge, men stigningsprocenterne er ikke ekstreme - typisk mellem 6 og 8 % (sjældne gange 10%), når det rigtigt går opad. Det er en bjergtur, men der er også mange stræk, hvor vi cykler ret fladt langs floder eller i moderat kuperet terræn.
For mange i klubben vil et kompaktkranksæt (50/34) med 26-29 tænder bagpå være fint. For dem, der normalt kører i grøn gruppe, vil et triple-kranksæt eller 32 tænder bagpå være en fordel.

Pris:
Afgang 9. juni 2018 (syv dages cykling) ca. 8.500 kr.
Afgang 8. juni 2018 (otte en halv dages cykling) ca. 9.300 kr.
Ved egen transport til og fra Nice: Ca. 6.200 kr. (syv dages cykling) eller ca. 7.000 kr. (otte en halv dages cykling).
Prisen omfatter:
- flytransport til Nice og retur
- transport af cykler og bagage fra Aalborg til området og retur
- transport af bagage mellem hoteller
- hotelovernatninger
- morgenmad
- aftensmad
(deltagerne betaler selv frokost og drikkevarer)

Tilmelding:
Du tilmelder dig ved at sende en mail til Sverre senest lørdag 28. oktober 2017 og overføre depositum på 2.500 kr. senest mandag 30. oktober 2017
til klubbens nye kontonummer til udlandsrejser: 9807 2074134370.
De første 20 tilmeldte er sikret deltagelse. Herefter opretter vi en venteliste, hvorfra et mindre antal sandsynligvis kan komme med. Vi vil også prøve at få evt. senere tilmeldte med. Prisen kan så blive højere pga. ændrede flypriser.


Restbetaling:
Der er 24 tilmeldte, og der er ikke plads til flere på turen. Der er sendt mail ud til deltagerne om restbetaling, som bedes foretaget inden 1. april 2018 til klubbens nye kontonummer til udlandsrejser: 9807 2074134370.

Al cykling skal ske i klubtøj i overensstemmelse med klubbens tøjregler.
Turen er røgfri.
Klubben hæfter ikke for tab i forbindelse med flyaflysninger, forsinkelser, skade på/tyveri af bagage, cykler, mv.
Din tilmelding er personlig og bindende.
Du binder dig kun til en pris, der maksimalt er 500 kr. højere end de annoncerede cirkapriser.
Vi opfordrer til, at du sikrer dig, at du har en afbestillingsforsikring.

 

Deltagerliste
 
Turene fredag den 8. juni (eftermiddag) og lørdag den 9. juni.
 

 

Ajourført 12. marts 2018