Motionscykelklubben Himmerland > Medlem > Udlandsture > Klubtur Korsika Rundt maj 2016

Klubtur Korsika Rundt 21.-31. maj 2016

Se billedgalleri

Se cykelprogram dag for dag

Se deltagere

Korsika betegnes ofte som "Skønhedens Ø", hvilket er fuldt fortjent.

Du får nu muligheden for at deltage i en helt speciel tur, hvor vi på 9 etaper oplever det meste, som Korsika kan tilbyde sine gæster. Fra nordspidsens klippekyster til den fantastisk beliggende Bonifacio på sydspidsen. Etaperne fører os rundt på hele øen, der har så meget forskellig smuk natur at byde på.

Målet har været at lave de flottest mulige heldagsture med tid til cafébesøg, frokost og andre stop. Langt hovedparten af kørslen bliver på mindre asfaltveje, og på de kortere nødvendige stræk på større veje er trafikken ikke slem i maj måned.

En sådan tur, med hotelskift og bagagetransport, giver mulighed for helt andre og varierede oplevelser end en billigere tur med seks dages cykling ud fra det samme hotel eller feriecenter. Vi kommer kun i minimalt omfang til at cykle på de samme vejstræk, og vi får mulighed for at opleve byer som Bastia, Porto, Corte og Bonifacio på tætteste hold. Prisen for turen bliver på ca. 10.000 kr. - det er mange penge, men ikke mere end flere rejsearrangører tager for uge-ture med kun seks dages cykling.

Hvis du ikke tidligere har været med på vores lange udlandsrejser, så skulle du overveje, om ikke 2016 er året, hvor du fortjener en ekstraordinær cykeloplevelse! Hvis du har været med i f.eks. Asturien eller Dolomitterne, så ved du, hvad denne rejseform kan give.

Klik på kortet for større udgave

Et udvalg af turens mange højdepunkter:

  • De fantastiske kyststrækninger som f. eks. den røde klippekyst ved Porto, kalkklinterne på sydspidsen og Cap Corse med indbydende sandstrande på østsiden og den dramatiske klippekyst på vestsiden.
  • En lang række af idylliske landsbyer - nogle med en lille café; de fleste med mulighed for rent, koldt drikkevand.
  • Fantastiske udsigter over hav og bjerge, f.eks. fra bjergpassene eller bjergtoppen Serra di Pigno.
  • Bastia med den gamle havn, Citadellet i Calvi, den gamle hovedby Corte, badebyen Solenzara med sin havn og sandstrand samt Bonifacio, der ligger og balancerer helt ude på klinten.
  • Bjergene med deres tinder (op til 2700 m) og dybe kløfter. 
  • Middelalderens spor i form af vagttårne overalt på kysterne og de smukke broer over floderne.
  • De mange bjergpas i alle højder og sværhedsgrader fra øens højeste Col de Vergio (1477 m.o.h.) til det sidste pas på turen: Col Saint-Roch - 30 meter over havet.
  • Kastanielandet "La Castannicia" og nåleskovene Aitone, Valdu-Niello og Vizzavona midt på øen.
  • La Balagne - et smukt område med frugtbare dale og småbyer med kunsthåndværkere.
  • God mad og gode vine.

Se cykelprogram dag for dag

Praktiske oplysninger
Rejseform:
Deltagerne flyver til og fra rejsemålet. De to lufthavne, som vi benytter, ligger begge under 20 km fra hotellerne. Cykler og bagage transporteres fra Aalborg i varevogn.

Overnatning:
En eller to nætter på hvert hotel. Bagagetransport mellem hotellerne.

Varighed:
9 cykeldage (22.-30. maj 2016) plus flytransport. Afrejse fra Aalborg lørdag den 21. maj 2016 og hjemkomst til Aalborg tirsdag den 31. maj 2016.

Ruter:
Der vil hver dag være ruter af forskellig sværhedsgrad (grøn, blå og lilla), hvor vi mødes undervejs (samme princip som på de vellykkede ture til Harzen, Dolomitterne, Sognefjorden og Asturien). Desuden vil hver etape også give mulighed for afskæringer til en kortere grøn rute og ekstra udfordringer til de sorte.
Deltagerne får detaljerede kort og højdeprofiler samt gpx-filer til hver etape.

Gearing:
Stort set hele turen foregår i bjerge, men stigningsprocenterne er ikke ekstreme - typisk mellem 4 og 8 % (sjældne gange 10%), når det rigtigt går opad. Meget af turen køres langs kyster eller på siden af et bjerg, og her vil det oftest dreje sig om få procent.
For de fleste i klubben vil kompaktkranksæt (50/34) med 26-29 tænder bagpå være fint.

Pris:
Ca. 10.000 kr. afhængigt af deltagerantal. Vi søger om eksternt tilskud til turen, hvilket forhåbentlig sammen med klubtilskuddet vil reducere prisen.
Prisen omfatter:
- flytransport til Korsika og retur
- transport af cykler og bagage fra Aalborg til Korsika og retur
- transport af bagage mellem hoteller
- hotelovernatninger
- morgenmad
- aftensmad
(deltagerne betaler selv frokost og drikkevarer)

Tilmelding:
Du tilmelder dig pr. mail til Sverre og indbetaler depositum på 2.000 kr. senest 30. november 2015. Indbetalingskort type 73 og nr. 89966477 som beløbsmodtager. Husk at anføre hvem og hvad betalingen dækker, især hvis den foretages fra en konto, der står i et andet navn.

Ved tilmelding og betaling senest 30. november giver klubben et tilskud på 400 kr.

Senere tilmelding vil være mulig, men prisen kan så blive højere pga. ændrede flypriser.

Der er tale om en cykelrejse, hvor der er lagt vægt på god træning og masser af store naturoplevelser. Store dele af turen foregår i bjergterræn, og for at få udbytte af turen skal din cykel have en passende gearing, og du selv en passende kondition.

Al cykling skal ske i klubtøj i overensstemmelse med klubbens tøjregler.
Turen er røgfri.
Klubben hæfter ikke for tab i forbindelse med flyaflysninger, forsinkelser, skade på/tyveri af bagage, cykler, mv.

Din tilmelding er personlig og bindende.
Du binder dig kun for en pris på maksimalt 11.000 kr. Vi forventer, at prisen bliver mellem 9.500 og 10.500 kr.

Der er en mulighed for at afkorte turen: Der kan efter de første syv etaper arrangeres transport til Bastia lufthavn, hvorfra du selv kan stå for flyrejsen hjem (ankomst Aalborg søndag d. 29. maj om aftenen). Prisen for turen vil så være ca. 7.500 kr. + egen hjemrejse. Din cykel og evt. bagage vil blive transporteret til Aalborg. Ved tilmelding til den kortere variant binder du dig til en pris på maks. 8.500 kr.

Indbetaling
19 personer havde pr. 9. februar indbetalt depositum på 2000 kr.
4.500 kr. indbetales senest 15. februar, og de sidste 4.500 kr. senest 15. marts.
Benyt indbetalingskort type 73 og nr. 89966477 som beløbsmodtager. Husk at anføre hvem og hvad betalingen dækker, især hvis den foretages fra en konto, der står i et andet navn.

Der er stadig mulighed for tilmelding til turen. Hvis du kender nogle cykelentusiaster, som kunne tænke sig at melde sig ind hos os og deltage i turen, kan du sende dette link til dem:
http://www.m-himmerland.dk/medlem/korsika2016/Korsika2016.pdf

 

 
 
 
 

 

Ajourført 09. februar 2016